“La meva experiència com a leader”

El Leading Program és, més que un premi, una experiència. Quan vaig rebre la trucada per participar-hi, poc m’imaginava el que m’esperava!

Els membres de bcnmoments, van organitzar cinc dies plens d’activitats amb business experiencies, workshops i masterclasses a les companyies capdavanteres del país perquè els vint alumnes participants tinguéssim un primer contacte amb el funcionament del món empresarial. Cinc dies intensos que ells van gestionar de la millor manera possible i amb un somriure al rostre tota l’estona.

Durant el Leading Program vam tenir l’oportunitat de visitar entitats de referència internacional en diversos àmbits, com La Caixa, Damm, SEAT, el Futbol Club Barcelona, etc., i de conèixer personalitats com en Ferran Adrià, l’Isidre Esteve i l’Ona Carbonell perquè ens expliquessin diversos factors clau que ha de tenir presents un bon líder, com la cooperació, la creativitat i la gestió del temps, entre d’altres. Tanmateix, lluny de ser un curs merament didàctic, el Leading Program estava conformat per activitats pràctiques i xerrades (sempre amb un extens torn de preguntes) que afavorien la participació i feien que l’ambient sempre fos molt distès.

Personalment, les activitats que més em van agradar van ser les nits temàtiques amb en Ferran Adrià (sobre la creativitat), en Pep Marí, psicòleg del CAR de Sant Cugat (sobre la felicitat), el workshop sobre el treball en equip amb la Carme Brit i, és clar, la visita a Port Aventura, que va ser una magnífica cloenda per a una setmana tan especial.

Del Leading Program m’emporto, en primer lloc, una experiència fantàstica, tant pels continguts com pel context, un premi a dos anys d’esforç que és la cloenda i la inauguració de dues etapes vitals, el Batxillerat i la Universitat. En segon lloc (però no per això menys important!), me n’enduc dinou amics (sense comptar els nois de bcnmoments, encara que també els tinc molt presents) amb qui he estat en contacte des de llavors; un grupet que, independentment de les nostres diferències d’estudis, encara està unit un any després de la selectivitat.

En conclusió, poder participar en el Leading Program és un privilegi i una enorme sort, van ser cinc dies intensos i molt plens que em van donar una visió més propera del món professional i, alhora, em va donar l’oportunitat de conèixer gent amb interessos molt afins als meus i amb qui em vaig sentir molt a gust. En definitiva, recomano moltíssim l’experiència a tothom que pugui accedir-hi, it’s awesome to be a leader!

Leia Jiménez

Participant Leading Program Barcelona 2013