El testimoni del Guillem Megías al Leading Program Barcelona 2015

La setmana que vàrem compartir, va ser una experiència que, realment, es podria descriure com a fora de sèrie. La veritat és que es va fer curta i que cap de nosaltres volia que s’acabés, però a la vegada va ser una de les setmanes més intenses i aprofitades en molt de temps, estic segur que per molts de nosaltres. 

Amb la pressió d’uns dies que passaven acceleradament, tot va esdevenir-se molt més ràpid. La distància inicial en poques hores es va convertir en una gran confiança, els silencis van ser substituïts per un munt de somriures i bromes; i sense adonar-te’n aquella colla de nois excel·lents en molts més sentits que l’acadèmic, havíem esdevingut un grup i perquè no dir-ho, un equip. 
 Però, l’excepcionalitat del Leading Program Barcelona 2015, l’existència del qual és fruit de la molt amable col·laboració de La fundació ObraSocial de La Caixa, amb Bcnmoments, una empresa de joves emprenedors, va molt més enllà.

Tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà el funcionament i el recòndit interior d’empreses de gran renom del nostre país és curiós, interessant i molt enriquidor. Parlar amb empresaris que veuen i viuen en primera persona la realitat actual, et fa adonar que la realitat és molt polièdrica i et permet aprofundir i veure més enllà de la perspectiva de la quotidianitat.

Viatjar a l’univers de SEAT, La Caixa, HP, PortAventura i al d’RBA momentàniament i per un dia, et permet aprendre i descobrir que tota empresa és molt més del que finalment veu el client. Conèixer d’aprop treballadors, parlar-hi, preguntar-los sobre el seu dia a dia i sobre la seva opinió, és també una d’aquelles coses que poques vegades tens l’oportunitat de viure.

D’altra banda, no menys important, és el fet que tots nosaltres havíem obtingut unes qualificacions excel·lents a les PAU, però ni molt menys érem el tòpic clixé. Tots i cada un de nosaltres, érem bons en els estudis, és clar, però també en moltes altres coses i segurament això és el més important.

Personalment, vaig viure aquells escassos cinc dies al màxim, era una oportunitat única conèixer tantes coses noves. I és que, a més de conèixer un grup de nois com no n’hi ha i de descobrir les diferents empreses, les nits i el primer dia es van reservar a altres activitats: xerrades amb persones com Sor Lucía Caram i Adam Martín, de l’experiència dels quals en vam poder aprendre moltes coses; activitats culturals úniques, com el magnífic espectacle Amaluna del Cirque du Soleil; una regata al port olímpic que va servir com a primer contacte entre nosaltres, i un taller d’intel·ligència emocional, part estretament lligada a la capacitat de cadascú per sortir-se’n de situacions més o menys complexes.

En definitiva, va ser una vivència única per la qual estic molt agraït a Bcnmoments i penso que aquesta és una iniciativa que forçosament ha de tirar endavant, perquè el que fa que una persona sigui excel·lent no és pas només la seva capacitat acadèmica, sinó també la seva capacitat social, artística i creativa, entre moltes d’altres; i aquestes són capacitats que també s’han de potenciar per tal d’aconseguir una millor societat per demà.

Així doncs, gràcies. Gràcies per aquells instants. Gràcies per l’oportunitat que vam tenir de créixer i desenvolupar-nos. Gràcies als meus companys per haver compartit aquella setmana, als joves de Bcnmoments per l’empenta i ganes amb què afrontaven el dia a dia, a la bona relació que es va establir entre tots nosaltres, a les empreses per permetre’ns conèixer-los de més a prop, a la Fundació Obra Social La Caixa per haver cregut en el projecte i a tots aquells que van col·laborar en les diferents activitats que vàrem fer.

L’experiència del Leading Program Barcelona 2015 però és, de bon tros, difícil de definir.Tanmateix, estic convençut que tots nosaltres guardem i guardarem un record per aquests dies, que van esdevenir, com ja ens va apuntar tot començar una noia de l’any anterior, una bombolla aïllada del nostre dia a dia, una bombolla d’amics, descobriments i noves coneixences.

Poder preguntar, descobrir, riure, sentir, provar, aprendre, deixar anar la imaginació, créixer com a persona, fer amics i un llarg etcètera. Així va ser l’”experience”del Leading Program Barcelona 2015, únic i extremadament especial.

 

Guillem Megías Homar, Barcelona 2015